Dinsdag 12 Mei 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Eigen Berichtgeving  I   door Redactie

Johan Museeuw doet straffe uitspraak: “Dit is hét grote verschil tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel”

Johan Museeuw doet straffe uitspraak: “Dit is hét grote verschil tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel”

Tijdens de Facebook Live van Shimano nam niemand minder dan de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw plaats voor de camera. Hier liet hij zich uit over twee toptalenten waar praktisch iedereen het over heeft: Wout Van Aert en Mathieu van der Poel.

Ondanks het gelijkaardige traject dat Van Aert en van der Poel – mét succes overigens – hebben afgelegd van het veld naar de weg, ziet Museeuw toch enkele verschillen tussen de twee. “Beiden behoren ze tot de categorie van buitengewone talenten. Waar ook Sagan in zit, om toch maar een naam te noemen. Al verschillen ze als renners en persoonlijkheid”, klinkt het.

“Ik denk dat Van Aert misschien wat makkelijker met wattages omgaat en Van der Poel vooral explosief als veelzijdig is”, zegt de voormalige specialist in het rijden van klassiekers. “In alle soorten wedstrijden kan hij meedoen om de overwinning. Voor hem mag het zowel moeilijk als vlak zijn. Al denk ik dat Van Aert eerder Parijs-Roubaix op zijn naam zal schrijven en Mathieu de Ronde van Vlaanderen”, voorspelt hij.

Wat is jouw mening?