Opnieuw zware tegenslag voor Stefan Everts: “Dit had ik echt niet verwacht” Sport
Sport

Opnieuw zware tegenslag voor Stefan Everts: “Dit had ik echt niet verwacht”

Opnieuw zware tegenslag voor Stefan Everts: “Dit had ik echt niet verwacht”

Stefan Everts wordt algemeen beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Tijdens een benefietrace in Congo raakte hij besmet met malaria en moest daardoor al meerdere tenen laten amputeren.

Hoewel hij reeds veel vooruitgang heeft geboekt, heeft Everts nog steeds veel last van zijn rechtervoet. "Negen weken geleden onderging ik een operatie”, zegt hij. “Mijn linkervoet is er een heel groot stuk op vooruitgegaan. Maar mijn rechtervoet is de laatste week hervallen. Ik heb veel pijn tijdens het wandelen."

Everts heeft het even moeilijk wanneer gevraagd wordt of deze pijnen te verdragen zijn. "Momenteel is die dagelijkse pijn te verdragen. Maar als ik de rest van mijn leven zoveel moet afzien bij elke stap die ik zet… Daar wil ik eigenlijk nog niet echt over nadenken. Ik probeer het gewoon op korte termijn te bekijken."

20 tot 30 procent vooruitgang

“Die laatste operatie had ik ook niet echt verwacht”, geeft de voormalige crosskampioen toe. “Ik was dan ook een tweede opinie gaan vragen bij een andere dokter en die had een paar goede voorstellen. Vooral mijn linkervoet is nu dus beter. Ik had gehoopt dat ik met mijn rechtervoet 20 tot 30 procent vooruitgang kon boeken, maar dat is niet gelukt”, zegt hij.

Toch laat Everts de moed niet helemaal zakken. "Ik blijf altijd positief. Soms heb ik wel eens een moeilijk momentje, maar dat is niet meer dan normaal. We blijven zo goed mogelijk doorgaan. Ik heb als topsporter een beetje geleerd hoe dat moet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws