Wetenschappers waarschuwen na onderzoek: “Op deze manier zal het virus zich nog sneller verspreiden” Buitenland
Buitenland

Wetenschappers waarschuwen na onderzoek: “Op deze manier zal het virus zich nog sneller verspreiden”

Wetenschappers waarschuwen na onderzoek: “Op deze manier zal het virus zich nog sneller verspreiden”

Het coronavirus past zich mogelijk aan de mens aan - waardoor het zich sneller verspreidt, waarschuwen wetenschappers. Dat staat te lezen in The Guardian.

Onderzoekers van de London School of Hygiene and Tropical Medicine hebben aanwijzingen gevonden voor mutaties in sommige stammen van het dodelijke virus. Deze suggereren dat de ziekteverwekker kan veranderen nadat een persoon besmet raakt.

De wetenschappers onderzochten en analyseerden hoe corona zich in verschillende stammen diversifieerde en zochten naar tekenen dat het zich aanpaste aan zijn menselijke gastheer. Er werd ontdekt dat bij sommigen hiervan mutaties plaatvonden, waaronder twee genetische veranderingen, die het zogenaamde ‘spike-eiwit’, dat het virus gebruikt om menselijke cellen te infecteren, veranderen.

Spike-eiwit

Hoewel het onduidelijk is hoe de mutaties het virus beïnvloeden, waarschuwen de wetenschappers wel dat ze ervoor kunnen zorgen dat het virus zich gemakkelijker verspreidt. “Mensen maken vaccins tegen dit spike-eiwit omdat het een heel goed doelwit lijkt”, zegt Martin Hibberd, hoogleraar infectieziekten, in The Guardian. “We moeten het in de gaten houden en ervoor zorgen dat eventuele mutaties geen van deze benaderingen ongeldig maken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws