Zaterdag 23 Februari 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Operatie Propere Handen: KRC Genk in zeer nauwe schoentjes na straffe onthulling

Operatie Propere Handen: KRC Genk in zeer nauwe schoentjes na straffe onthulling

Het Nieuwsblad pakt op de voorpagina van de sportkatern uit met opmerkelijke info over Racing Genk in Operatie Propere Handen. De Limburgers betaalden in 2015 voor liefst 453.000 euro aan valse scoutingfacturen om Peter Maes in het zwart te kunnen betalen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Die valse documenten werden ondertekend door toenmalig algemeen directeur Patrick Janssens en huidig financieel directeur Filip Aerden. "Volgens die contracten moest de Limburgse club in totaal 453.000 euro betalen. 253.000 euro werd in acht schijven overgeschreven aan een firma in Montenegro die opgericht werd door Goran Veljkovic, de broer van de makelaar. 200.000 euro ging in acht schijven naar een bedrijf in Cyprus, gecontroleerd door een andere stroman van Veljkovic", schrijft Het Nieuwsblad.

"Het geld kwam via tussenpersonen opnieuw in België terecht. Daar haalde Veljkovic de bedragen cash af van een van zijn rekeningen en betaalde hij zijn cliënt. Nadat hij eerst zijn commissie had afgeroomd."

Vertrouwen

Bij Genk laat men weten het volste vertrouwen te hebben in financieel directeur Aerden. De club stelt dat hem niets te verwijten valt“Wij hebben propere handen", klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal