Vrijdag 15 Mei 2020 - 18:30   I   door Redactie

Plan van Club Brugge afgeschoten, Pro League kiest voor vernieuwde play-off 1

Plan van Club Brugge afgeschoten, Pro League kiest voor vernieuwde play-off 1

De Belgische eersteklassers hebben vrijdag, op de Algemene Vergadering van de Pro League, belangrijke knopen doorgehakt. Club Brugge heeft de landstitel beet en Waasland-Beveren degradeert, maar er werd ook een beslissing genomen over het competitieformat in 1A.

De voorbije dagen en weken werden er tal van ideeën gelanceerd. De Jupiler Pro League leek te evolueren naar een competitie met 18 teams, maar dat plan - van Club Brugge - haalde het finaal niet.

Ook volgend seizoen zullen er slechts zestien ploegen in 1A spelen. De play-offs worden wel lichtjes aangepast. De nummers 1 tot en met 4 zullen na de reguliere competitie play-offs spelen om de titel. Er zijn in die play-offs drie Europese tickets te verdelen.

De nummers 5 tot en met 8 strijden in een andere play-off om het laatste Europa League-ticket. Alle details van de vernieuwde Jupiler Pro League moeten in de nabije toekomst duidelijk worden.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport