Acht maanden oude Alexander sterft aan ziekte van Kawasaki, dat gelinkt is aan Covid-19: "Ik kan dit niet geloven" Buitenland
Buitenland

Acht maanden oude Alexander sterft aan ziekte van Kawasaki, dat gelinkt is aan Covid-19: "Ik kan dit niet geloven"

Acht maanden oude Alexander sterft aan ziekte van Kawasaki, dat gelinkt is aan Covid-19: "Ik kan dit niet geloven"

Een baby van amper acht maanden oud is in het Verenigd Koninkrijk overleden aan het aan Covid-19 gelinkte ziekte van Kawasaki. Alexander Parsons stierf op 25 april aan de zeldzame kinderziekte.

Er wordt aangenomen dat de ziekte kan worden veroorzaakt door het coronavirus. De baby had geen onderliggende aandoeningen en was twee uur voor zijn overlijden nog vrolijk aan het spelen.

"Ik kan niet geloven dat ik hem langer heb gedragen dan dat hij leefde. Ik zal nooit meer volledig zijn", zegt zijn aangeslagen moeder Kathryn Rowlands aan The Sunday Mirror.

De baby kreeg uitslag op zijn handen en voetzolen. De ouders dachten aanvankelijk dat het om een virale infecti ging. Toen Alexander ook ziek werd, werden zijn ouders toch bezorgd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar werd door de dokters de ziekte van Kawasaki vastgesteld. De volgende nacht stierf hij. Het personeel heeft een uur voor hem gevochten, maar hij kwam nooit meer bij bewustzijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws