Maandag 18 Mei 2020 - 10:30   I   door Redactie

Nieuwe bom onder Jupiler Pro League: “Dit is manipulatie en pure chantage”

Nieuwe bom onder Jupiler Pro League: “Dit is manipulatie en pure chantage”

Club Brugge werd afgelopen vrijdag officieel tot kampioen van België gekroond. Daarnaast was er wel slecht nieuws voor Waasland-Beveren. Als laatste in de stand na 29 speeldagen, degradeert het naar 1B. Iets wat keihard aankomt op de Freethiel.

Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck is nog steeds niet te spreken over de degradatie. Hij haalt in Het Nieuwsblad dan ook hard uit. "Er zaten mensen in de werkgroep die in deze coronacrisis wel een goede oplossing wilden voor alle clubs. Een competitie met 18 was perfect, maar er zat ook één waakhond in om alles af te remmen", steekt Huyck van wal.

"Die moest ervoor zorgen dat er niet te veel aan de competitieformule zou wijzigen omdat veel grote ploegen dat niet wilden. Als je een werkgroep opricht, is het toch de bedoeling om haar advies te volgen? De macht van de G5 is zo nog maar eens duidelijk gemaakt."

"Voor ons is die manipulatie met geld een brug te ver"

"Er is gegoocheld met het solidariteitsfonds", gaat Huyck verder. "Zelfs de club waarvan vorige week nog iedereen vond dat het onterecht een licentie kreeg (Moeskroen, nvdr.), strijkt nu enkele honderdduizenden euro's op. Voor ons is die manipulatie met geld een brug te ver. Dat was pure chantage."

"In deze crisis kan elke eersteklasser het geld gebruiken, waardoor veel clubs aan zichzelf dachten. Zo werd de K11 tegen elkaar opgezet. Er zijn veel basisprincipes van het wetboek geschonden. Er is sprake van discriminatie en onze advocaten bekijken alles", benadrukt de  preses van Waasland-Beveren nog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Waasland-Beveren  I  voetbal  I  sport