Herman Goossens heel duidelijk: “Hierop moeten we volop inzetten, het is essentieel om een nieuwe lockdown te voorkomen” Royalty
Royalty

Herman Goossens heel duidelijk: “Hierop moeten we volop inzetten, het is essentieel om een nieuwe lockdown te voorkomen”

Herman Goossens heel duidelijk: “Hierop moeten we volop inzetten, het is essentieel om een nieuwe lockdown te voorkomen”

Professor Herman Goossens was maandagavond te gast in het ‘VTM Nieuws’. Nieuwsanker Stef Wauters vroeg hem wat er moet gebeuren om een nieuwe lockdown te vermijden.

Goossens benadrukt dat de social distancing goed gewerkt heeft omdat de bevolking dit zeer goed opgevolgd heeft. “Ik had nooit gedacht dat het op zo’n korte tijd zo goed zou verlopen”, zegt hij. “Nu moeten we de volgende fase ingaan van het massaal opsporen van contacten, mensen testen en in isolatie plaatsen."

Een lockdown voorkomen kan volgens Goossens dus alleen met het zogenaamde contact tracing. Een app zou hierbij van grote hulp kunnen zijn, want wat men nu doet, is niet genoeg. “Dan moet je er wel vanuit gaan dat 60 tot 70% van de mensen die app gaan gebruiken, maar dat is toch een goede manier om contacten te traceren."

Essentieel

Toch is hij er niet helemaal gerust in dat er geen tweede lockdown zit aan te komen. “Nogmaals: we moeten absoluut inzetten op contact tracing. Ik denk dat dat essentieel is om een volgende lockdown te voorkomen”, aldus Goossens.

Populair

Laatste nieuws