Experten slaan alarm: “Dit wordt door de coronacrisis een wereldwijd probleem van ongekende proporties” Buitenland
Buitenland

Experten slaan alarm: “Dit wordt door de coronacrisis een wereldwijd probleem van ongekende proporties”

Experten slaan alarm: “Dit wordt door de coronacrisis een wereldwijd probleem van ongekende proporties”

De coronacrisis zal voor een ware hongerpandemie zorgen. Dat denkt alvast Margot van der Velden, directeur noodhulp van het World Food Programme.

De taferelen die van der Velden tegenwoordig gadeslaat, zijn ongezien: kilometerslange rijen voor voedselbanken in Zuid-Afrika, vechtpartijen om meel en bakolie in de sloppenwijken van Nairobi. En wanhopige gezinnen in Colombia die rode lappen uit hun ramen hangen, als symbool voor honger.

"Ik zit al twintig jaar in het vak, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Margot van der Velden aan NOS. "Door de coronacrisis dreigt een wereldwijd voedselprobleem van ongekende proporties." De voedselhulporganisatie van de Verenigde Naties vreest met andere woorden een dubbele pandemie: na corona een van honger.

Topje van de ijsberg

Om de meeste acute voedselproblemen voor 's werelds kwetsbaarste groepen op te vangen, is volgens het WFP meteen 1,4 miljard dollar extra nodig. Van der Velden: "Dat is slechts een beginnetje. Daarmee help je alleen het topje van de ijsberg."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws