Dit zijn de voornaamste symptomen van de nieuwe ziekte die gelinkt is aan Covid-19, en die vooral jongeren treft Buitenland
Buitenland

Dit zijn de voornaamste symptomen van de nieuwe ziekte die gelinkt is aan Covid-19, en die vooral jongeren treft

Dit zijn de voornaamste symptomen van de nieuwe ziekte die gelinkt is aan Covid-19, en die vooral jongeren treft

Het coronavirus heeft tot dusver zijn grootste tol geëist bij ouderen en mensen met onderliggende medische problemen. Nieuwe syndromen die gelinkt worden aan de ziekte van Kawasaki – dat op zich dan weer gekoppeld wordt aan Covid-19 – lijken het eerder op jongeren gemunt te hebben.

Rapporten over de nieuwe symptomen van de ziekte van Kawasaki hebben de vrees gewekt dat het wel eens een groter risico voor kinderen zou kunnen inhouden dan eerst gedacht. Dat meldt The Sun. De symptomen werden vastgesteld bij kinderen die niet positief testten op het coronavirus, maar wel soortgelijke symptomen vertoonden.

De voornaamste symptomen zijn de volgende: hoge koorts (hoger dan 38 graden) waarbij antibiotica zoals ibuprofen of paracetamol niet werken; uitslag die zich vooral op de romp, tong, handen of voeten manifesteert; buikproblemen zoals diarree, buikpijn en braken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws