Trump brengt met nieuwe ophefmakende uitspraak volksgezondheid in gevaar: “Ieders mond viel open toen hij dat zei” Buitenland
Buitenland

Trump brengt met nieuwe ophefmakende uitspraak volksgezondheid in gevaar: “Ieders mond viel open toen hij dat zei”

Trump brengt met nieuwe ophefmakende uitspraak volksgezondheid in gevaar: “Ieders mond viel open toen hij dat zei”

Donald Trump heeft gezegd dat hij al minstens anderhalve week het geneesmiddel hydroxychloroquine neemt als bescherming tegen corona. Dit is een middel tegen malaria.

Ook al hebben klinische studies uitgewezen dat het middel nauwelijks helpt tegen corona, blijft de Amerikaanse president hydroxychloroquine promoten. Bovendien kan het leiden tot hartritmestoornissen en hartfalen.

“Ieders mond viel open toen Trump zei dat hij het middel preventief inneemt”, zegt Amerika-correspondent van de VRT Björn Soenens op VRT NWS. “Mensen zullen naar de winkel willen lopen om dat preventief te willen innemen”, weet hij.

Geen snoepje

“Dit kan echt een gevaar betekenen voor de volksgezondheid”, vervolgt Soenens. “Dit is aanzetten tot het nemen van een middel dat geen snoepje is, maar een middel dat hartafwijkingen kan veroorzaken.”

Er is al een geval geweest waarbij mensen vroegen naar hydroxychloroquine in winkels, maar dan kregen ze een soort middel dat aquariums schoonmaakte. “Eén man heeft dat ingenomen en is daar zelfs aan overleden”, aldus Soenens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws