Dinsdag 19 Mei 2020 - 12:00   I   door Redactie

Eleven Sports voert wijzigingen door: 'Dit worden aanvangsuren in Jupiler Pro League'

Eleven Sports voert wijzigingen door: 'Dit worden aanvangsuren in Jupiler Pro League'

Club Brugge kroonde zich afgelopen vrijdag tot kampioen en het seizoen 2019-2020 behoort zo definitief tot het verleden. De volgende jaargang in de Jupiler Pro League belooft alleszins anders te worden, dat is nu al duidelijk.

De TV-rechten van de Belgische eersteklassers verhuizen naar Eleven Sports en het Britse bedrijf wil enkele drastische veranderingen doorvoeren. Zo worden de aanvangsuren van de wedstrijden in de Jupiler Pro League flink door elkaar geschud.

De Franstalige krant La Capitale weet dat Eleven van plan is om de aanvangsuren op zaterdag en zondag aan te passen. Op zaterdag zouden er drie tijdstippen zijn voor wedstrijden: 16.30 uur, 18.30 uur en 20.00 uur. Op zondag zouden er vier wedstrijden worden ingepland: 14.30 uur, 16.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur.

Geen wedstrijd op maandag

De wedstrijd op vrijdagavond om 20.30 uur zou behouden blijven. Er werd ook gedacht aan wedstrijden op maandagavond, maar dat idee kon op weinig begrip rekenen en kwam er niet door. Enkel als een team Europees speelt op donderdag, zou het kunnen dat de eerstvolgende competitiewedstrijd doorgaat op maandag.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport