-->

Pierre Van Damme doet bijzondere oproep: “De politiek moet zich dringend buigen over dit dossier en snel maatregelen treffen”

Pierre Van Damme doet bijzondere oproep: “De politiek moet zich dringend buigen over dit dossier en snel maatregelen treffen”
Dinsdag 19 Mei 2020 - 21:00   I   Foto: VTM   I  Bron: Het Journaal  I  

Kinderen die in armoede leven worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Experten maken zich zorgen en pleiten voor de heropstart van meer leerjaren, of het heropenen van speeltuinen.

Onder meer epidemioloog Pierre Van Damme is niet te spreken over het feit dat kinderen lijken te worden vergeten in de exitstrategie. “Wij vinden dat een kind een kind moet zijn en na acht weken lockdown is dat zeker niet evident en zou het kunnen dat die kinderen bang zijn geworden”, zegt Van Damme in ‘Het Journaal’. “Degenen die terug naar school gaan zouden dat moeten kunnen doen in een ongelooflijk mooie, positieve omgeving."

“Tegelijkertijd weten wij ook dat er nog kinderen thuis moeten bijven omdat voor hen het leerjaar nog niet is gestart”, vervolgt de epidemioloog. “Er zijn ook kinderen die in bijzonder kwetsbare omstandigheden thuis moeten zitten, of kleuters die nog steeds thuiszitten."

Maatregelen treffen

“In de mate van het mogelijke vragen we natuurlijk de politiek en de Nationale Veiligheidsraad om zich echt ernstig te buigen over het dossier van de kinderen en snel een aantal maatregelen te treffen die belangrijk zijn voor de toekomst van deze kinderen", besluit Van Damme.

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  corona  I  kinderen  I  exit  I  Het Journaal