Vlaams Belang: "Het is tijd om met de hogedrukreiniger door te gaan in wijken waar agenten niet meer veilig zijn" Politiek
Politiek

Vlaams Belang: "Het is tijd om met de hogedrukreiniger door te gaan in wijken waar agenten niet meer veilig zijn"

Vlaams Belang: "Het is tijd om met de hogedrukreiniger door te gaan in wijken waar agenten niet meer veilig zijn"

De beelden waarbij de politie hard wordt aangepakt door omstaanders tijdens een arrestatie in Anderlecht gaan viraal op de sociale media. Brussels Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere haalt hard uit.

“In wijken waar agenten niet meer veilig zijn, is niemand meer veilig”, reageert De Brabandere. “Om een Franse ex-president te parafraseren: het is tijd om er – echt – met de hogedrukreiniger door te gaan en deze wijken op te kuisen."

De Brabandere maakt de vergelijking met New York. "Van 1994 tot 2001 werd er daar door burgemeester Rudy Giuliani en zijn politiecommissaris William Bratton een harde aanpak ingezet, waarbij gebruik werd gemaakt van instrumenten en concepten als ‘zero tolerance’, ‘fixing broken windows’ en ‘intelligence-led policing’. Dat leidde tot een spectaculaire daling van de criminaliteit. Men moet voor Brussel ook zo een plan uitwerken."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws