We moeten wel degelijk rekening houden met nieuwe lockdown: "Het is de enige manier dan" Royalty
Royalty

We moeten wel degelijk rekening houden met nieuwe lockdown: "Het is de enige manier dan"

We moeten wel degelijk rekening houden met nieuwe lockdown: "Het is de enige manier dan"

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is een nieuwe lockdown uitgesloten als er een tweede golf van het coronavirus komt. Dat wordt nu echter tegengesproken door Yves Van Laethem, expert infectieziekten.

"Zolang er geen vaccin is, en dat zal er voor de herfst of de winter niet zijn, zijn er slechts twee mogelijkheden bij een pandemie", legt van Laethem uit. "De eerste is doen wat we momenteel doen, namelijk de nieuwe gevallen opsporen en opvolgen."

De tweede is wel degelijk een lockdown, als de andere maatregelen niet voldoende zijn. "We moeten op een bepaald moment de transmissies doorbreken. De enige manier om dit te doen is door het beschermen van mensen. Je kan het noemen zoals je wil, maar wij noemen het een lockdown", klinkt het.

De Crem

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zei gisteren in VTM NIEUWS dat daar geen sprake meer van kan zijn. "Wanneer er een tweede opstoot zou komen, dan denk ik dat we in een ander scenario terecht komen, dat van de tracking en tracing”, aldus De Crem. Een nieuwe lockdown is voor hem "uitgesloten".

Populair

Laatste nieuws