Pierre Van Damme duidelijk over heropening horecazaken: "Mensen moeten goed beseffen dat dit echt niet zal kunnen” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme duidelijk over heropening horecazaken: "Mensen moeten goed beseffen dat dit echt niet zal kunnen”

Pierre Van Damme duidelijk over heropening horecazaken: "Mensen moeten goed beseffen dat dit echt niet zal kunnen”

De horeca is duidelijk een van de sectoren die het hardst worstelt met de coronacrisis. Pierre Van Damme legt in ‘De Afspraak’ uit hoe zij binnenkort het best uit de lockdown breken.

Binnen de horeca zelf zijn ze naarstig op zoek naar oplossingen, zoals de afstand tussen de tafels vergroten. “In het begin gaan we ook met de bubbels moeten gaan eten”, zegt Van Damme. “De mensen moeten beseffen dat we niet in grote groepen kunnen gaan eten: het is de bubbel die zich verplaatst van de thuissituatie naar een gecontroleerde horeca-situatie."

Dit zal met andere woorden weer veel zelfdiscipline vragen van de bevolking. “Mensen moeten echt beseffen dat we stap voor stap terug moeten proberen gaan naar een iets meer normale manier van leven en we zijn het natuurlijk niet gewoon om dat zo gecontroleerd te doen”, aldus de epidemioloog. “Maar door het stap voor stap te doen, past dit ook binnen onze geleidelijke versoepeling”, maakt Van Damme duidelijk.

Populair

Laatste nieuws