Woensdag 27 Mei 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Theo Francken: "Ik ben hier enorm bezorgd over"

Theo Francken:

N-VA-kopstuk Theo Francken pleit voor een federale regering "met een brede meerderheid en een democratisch draagvlak". N-VA kan dus niet uit die regering worden gelaten, zo stelt hij.

"We zijn de strijd tegen corona aan het winnen. We zijn nog niet gewonnen, dat is zoals de strijd tegen IS. Het is altijd oppassen dat het niet terug naar boven komt. Nu moeten wij echter de strijd voor de economie winnen", zo stelt Francken in De Ochtend op Radio 1.

"Er komt een economische orkaan op ons af. Ik krijg elke dag wel berichten van bedrijfsleiders, kleine zelfstandigen in Vlaams-Brabant die het echt enorm moeilijk hebben. Onze luchthaven ligt quasi plat. Dat is de grote economische motor naast de haven van Antwerpen van heel Vlaanderen en heel België. Er is dus een enorme bezorgdheid bij mij", vertelt Francken.

Er moet daarom snel een nieuwe regering komen. "Er is natuurlijk een sterke vraag om een regering te maken, met een breed democratisch draagvlak in beide kanten van de landsgrenzen. Dat zal nooit met grote zin zijn. Het zal met dichtgeknepen neus zijn om die regering te maken, maar ik denk dat het absoluut noodzakelijk is. Dat moet een regering zijn die ons programma ten dele uitvoert. Die vooral echter ook de economie terug aan de praat krijgt. Dat doe je niet met de huidige regering", besluit Francken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Theo Francken  I  N-VA