Woensdag 27 Mei 2020 - 11:45   I   door Redactie

Marc Coucke heeft er genoeg van: "Dit gaat echt te ver"

Marc Coucke heeft er genoeg van:

Marc Coucke is ondertussen al iets meer dan twee jaar voorzitter van RSC Anderlecht. Gedurende zijn tijd bij RSCA lag de Belgische zakenman al meermaals onder vuur. Soms terecht, soms onterecht.

In het Vier-programma Gert Late Night sprak Coucke vrijuit over zijn tot dusver moeilijke periode bij Anderlecht. “Of ik soms wakker lig van al die kritiek die ik krijg? Ja", reageerde Coucke op een vraag van comedian Philippe Geubels.

"Ik weet dat voetbal iets emotioneels is en ik kan tegen heel veel, maar de kritiek was soms persoonlijk. Als ik kritiek lees, dan vraag ik me altijd af of men geen gelijk heeft. Ik vraag me dan af of ik iets kan aanpassen.”

"Totaal niet waar"

“Maar soms verschijnen er ook zaken die totaal niet waar zijn", benadrukt Coucke. "Zaken die worden beïnvloed of in de één of andere richting worden geduwd omdat daar bepaalde belangen spelen. Dan denk je soms wel eens ‘Wow’. Ik probeer bij al mijn bedrijven zo goed mogelijk te doen, maar het zal nooit overal lukken.”

“De resultaten bij Anderlecht waren nog niet goed, dat besef ik. Maar in twee jaar Anderlecht heb ik al meer shit over mij gekregen dan in mijn hele carrière bij alle andere bedrijven samen. Ik weet dat zoiets erbij hoort in het voetbal. Maar soms heb ik wel al tegen mezelf gezegd ‘Dit gaat echt te ver’”, besluit Coucke.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal