Woensdag 27 Mei 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Iets gaan eten of drinken op restaurant of café dreigt ook nog eens duurder te worden

Iets gaan eten of drinken op restaurant of café dreigt ook nog eens duurder te worden

De horeca mag vanaf 8 juni wellicht de deuren weer openen. Daarmee zijn de zorgen van de uitbaters echter nog niet weg. Er moeten heel wat voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden.

In het slechtste geval zal dit tot een prijsstijging voor de klanten leiden. Anders raken de cafés en restaurant immers niet uit de kosten. "In een eerste fase zullen we met minder capaciteit draaien, maar de vaste kosten blijven dezelfde', legt Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, uit in De Standaard.

Men pleit daarom voor een lagere btw. "Een lagere btw maakt het mogelijk om de marge te verhogen. Zo kunnen we voorkomen dat de prijzen moeten stijgen om de rentabiliteit in stand te houden", klinkt het. In Oostenrijk zijn veel horecazaken na een week alweer gesloten. Heel veel mensen bleven immers thuis en vonden het nog niet het juiste moment om al een pint te gaan drinken of iets gaan eten. Het is een scenario dat de horeca hier wil vermijden. Het moet - ondanks alle maatregelen - dus ook vooral heel plezant blijven voor de klant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Horeca  I  Matthias De Caluwe