Maggie De Block opnieuw over viroloog die ons waarschuwde: "Een dramaqueen, ja" Politiek
Politiek

Maggie De Block opnieuw over viroloog die ons waarschuwde: "Een dramaqueen, ja"

Maggie De Block opnieuw over viroloog die ons waarschuwde: "Een dramaqueen, ja"

Maggie De Block (Open VLD) heeft geen spijt dat ze viroloog Marc Wathelet die waarschuwde voor de gevolgen van Covid-19 een dramaqueen noemde. Sterker nog: ondanks het feit dat ze de tweet verwijderde, staat ze daar nog altijd achter.

"Het was een nieuw, ongekend virus", vertelt De Block. "De Chinezen hebben ons dan informatie gegeven. Dat was dat het een mild virus was en iets meer besmettelijk dan een gewone griep. Ook zij hebben dat moeten herzien. Het virus was wel degelijk gevaarlijker. Voor sommige leeftijdsgroepen is het zeer dodelijk."

Na een column in Le Soir noemde De Block een Marc Wathtelet "een dramaqueen". Daar staat ze nog steeds achter. "U moet het artikel lezen. Daar stond in dat ons zorgsysteem helemaal zou instorten. Ik wist welke voorbereidingen wij allemaal hadden getroffen om de ziekenhuizen om te vormen tot speciale afdelingen voor zo'n patiënten. Het is ook niet zover gekomen. We hebben geen instorting van ons zorgsysteem gehad. Ik sta nog altijd achter die tweet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws