Donderdag 28 Mei 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ben Weyts bedolven onder kritiek: "Ik vraag vergiffenis"

Ben Weyts bedolven onder kritiek:

Vanaf 2 juni mogen kleuters weer naar school en drie dagen later ook de kinderen van de lagere school. De 1,5 meter afstand bij de kinderen hoeft niet meer op school. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kreeg echter veel kritiek over zich heen vanwege de onduidelijkheid. Heel wat leerkrachten en directies wisten het niet meer.

"Dit is het finale scenario. Ik aanvaard de kritiek, maar het minste dat je kan zeggen over het voorstel van vrijdag is dat het zaken in beweging gezet heeft", vertelt Ben Weyts in De Ochtend op Radio 1. "Maar ik vraag vergiffenis en excuses aan leerkrachten en directies. Zij waren heel hun puzzel al opnieuw aan het leggen, en zullen die oefening nu nog eens mogen doen."

Weyts benadrukt dat er tot vorige week geen toegeving mogelijk was rond de regel van vier vierkante meter per leerling. "Nu is men wel bereid om die versoepeling toe te laten. Dat was wel heel belangrijk. De klas wordt de contactbubbel, we keren eigenlijk terug naar de klassen van voor corona, met bepaalde veiligheidsmaatregelen uiteraard. Het is nu veel doenbaarder om het allemaal ter realiseren en perspectief te bieden voor alle leerlingen, ouders en leerkrachten", aldus de minister.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ben Weyts  I  onderwijs