Vrijdag 29 Mei 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steeds meer mensen zeggen "foert" tegen coronamaatregelen: "Het virus treft ons niet allemaal op dezelfde manier"

Steeds meer mensen zeggen

Steeds meer mensen zijn de quarantainemaatregelen beu. Ze hebben er hun buik van vol. Een deel van hen zegt dan ook "foert" tegen de maatregelen. Een ander deel blijft ze wel strikt opvolgen.

In het begin leek iedereen solidair, maar dat veranderde snel. "Omdat betrekkelijk snel doordrong dat het virus ons niet allemaal op dezelfde manier treft”, zegt socioloog Walter Weyns van de Universiteit Antwerpen op Radio 1. “Er zijn verschillen tussen generaties, tussen beroepsactiviteiten, wie wel een tuin heeft en wie niet, wie kinderen heeft en wie geen kinderen heeft… Het virus treft mensen op zeer verschillende wijzen. Het coronavirus verdeelt.”

"Wat je tijdens de coronacrisis ziet gebeuren was al aanwezig”, vervolgt Weyns.  “Plotsklaps wordt dit nu uitvergroot, versterkt en voor iedereen zichtbaar. De samenleving is vloeibaar geworden, hypergedifferentieerd, super geïndividualiseerd.  Het is nog het best te vergelijken met een gebarsten voorruit van een auto die breekt in allerlei stukjes.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Walter Weyns  I  coronavirus