Vrijdag 29 Mei 2020 - 18:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Marc Van Ranst: "Als je in die kleine bubbel op restaurant moet, dan is het enige verschil dat je niet zelf de afwas moet doen"

Marc Van Ranst:

Zowat alle experten zijn het erover eens dat de sociale bubbel van vier mag en zal uitgebreid worden. Ook Marc Van Ranst is voorstander van die aanpassing, zo laat hij weten in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Volgens Van Ranst mag het aantal vergroot worden. Vier is niet langer houdbaar. Veel mensen houden zich al niet meer aan dat cijfer en dat beseffen de experten zelf ook wel. “Zeker met de volledige heropening van de scholen en van de horeca in het vooruitzicht", zegt Van Ranst.

"Als je in die kleine bubbel op restaurant gaat, dan is het enige verschil dat je niet zelf de afwas moet doen. Het is tijd om oplossingen te vinden om wat meer contacten ­mogelijk te maken", stelt hij. Eerder had Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep GEES, al aangekondigd dat de regels rond de sociale bubbel moeten aangepast en vereenvoudigd worden. Ook zij stelt dat dit "niet langer haalbaar is".

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus