Club Brugge pakt een punt na onderhoudende topper in Anderlecht Sport

Club Brugge pakt een punt na onderhoudende topper in Anderlecht

RSC Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar zondagnamiddag in bedwang gehouden. Na een spannende en onderhoudende topper werd het uiteindelijk 2-2. Yannick Bolasie maakte er twee voor paars-wit, bij Club scoorden Wesley Moraes en de ingevallen Thibault Vlietinck.

Club Brugge kon haast niet beter aan de topper begonnen. Na amper vier minuten stond het al 0-1 voor. Schrijvers zette de bal voor richting eerste paal en daar kroop Wesley perfect voor Kara en trapte hij het leer binnen: 0-1.

Anderlecht vond lange tijd geen antwoord op de goede organisatie van de bezoekers, maar gaandeweg kwam paars-wit toch in de match. Bij de eerste échte kans was het ook raak voor Anderlecht. Bolasie trapte de bal hard richting doel en en zag hem in de verste hoek tegen de touwen verdwijnen: 1-1, meteen ook de ruststand.

Bolasie scoort, Club reageert meteen

Na rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Kums zette Verschaeren alleen voor doel, maar die botste op de uitgekomen Horvath. Later hield de Amerikaan Club nog recht op een harde knal van Amuzu, maar in de slotfase was het tóch raak.

Amuzu pakte uit met een knappe dribbel en dito voorzet en aan de tweede paal trapte Bolasie de 2-1 binnen. Club leek aangeslagen, maar kon toch meteen reageren. De ingevallen Vlietinck - hij stond nauwelijks een minuut op het veld - trapte een voorzet van Diatta binnen en zo hingen de bordjes weer in evenwicht.

Elk een punt

In de slotfase was Vormer nog dicht bij de winning goal, maar zijn knal zoefde naast de kruising. Het bleef 2-2 en dus moeten Anderlecht en Club Brugge vrede nemen met een punt.