Vrijdag 29 Mei 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht vreest voor combinatie van hitte en Covid-19: "Wees zeer waakzaam voor de symptonen"

Steven Van Gucht vreest voor combinatie van hitte en Covid-19:

Steven Van Gucht waarschuwt dat de hitte in de zomer een zeer gevaarlijke cocktail kan vormen in combinatie met Covid-19. Er dreigen deze zomer weer hittegolven aan te komen.

Van Gucht vreest voor risicopatiënten. "In eerste instantie zijn de risicopersonen voor een hitteslag of een oververhitting ook dezelfde risicopersonen met een verhoogde kans op complicaties voor COVID-19", legt Van Gucht uit. 

"We denken dan vooral aan de ouderen, mensen in woonzorgcentra, ook oudere mensen die vereenzaamd wonen. We denken echter ook aan mensen met bepaalde chronische aandoeningen: aan het hart, de longen, de nieren, diabetici en ook mensen met obesitas. Dan zijn er ook de heel jonge mensen, de baby’s, en mensen die buiten zware fysieke arbeid moeten leveren."

Van Gucht vraagt om zeer waakzaam te zijn voor deze symptonen. “Hitteslag of oververhitting kan u merken aan het stijgen van de lichaamstemperatuur”, legt hij uit.. “Een beetje zoals koorts - behalve dan dat dit eerder tijdelijk is -, versnelde ademhaling, rode huid, braken, misselijkheid, … Mensen kunnen ook verward worden, flauwvallen, het bewustzijn verliezen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  hitte  I  coronavirus