Maandag 1 Juni 2020 - 15:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Artikel over Kate Middleton zorgt voor grote opschudding: “Net als prinses Diana”

Artikel over Kate Middleton zorgt voor grote opschudding: “Net als prinses Diana”

Kate Middleton en haar man prins William zouden juridische stappen ondernemen tegen het tijdschrift ‘Tatler’, nadat het een reeks leugens over Kate had gepubliceerd. Dat meldt The Daily Mail. Kate zou het artikel ‘wreed, seksistisch en beschamend’ vinden.

Toen het magazine het artikel ‘Catherine The Great’ publiceerde, ontvingen ze prompt een juridische brief van het koninklijke echtpaar, dat eiste dat dit verwijderd zou worden. "Het verhaal bevat een reeks onjuistheden en valse voorstellingen, die niet vóór publicatie aan ons zijn voorgelegd", klonk het.

Kensington Palace, de officiële verblijfplaats van William en Kate, laat weten in het bijzonder ‘woedend’ te zijn over de beweringen dat Kate zich ‘uitgeput en gevangen’ zou voelen door de toegenomen werkdruk na de beslissing van Harry en Meghan om een stap terug te zetten.

"Gevaarlijk mager"

De hertog en hertogin zouden ook van streek zijn over de kritiek op haar familie, haar kinderen en haar gewicht. Zo verwijst Anna Pasternack, de auteur van het artikel, naar de eetstoornissen van prinses Diana, de betreurde moeder van William. “Kate is gevaarlijk mager geworden, net als - sommigen wijzen erop - prinses Diana”, klinkt het.

Een bron uit het koningshuis noemde het een ‘walgelijk’ artikel. “Het is gewoon puur seksisme en beschamend voor vrouwen. Het stuk zit vol leugens, is belachelijk en ronduit verkeerd”, aldus de bron. Tatler zelf blijft echter achter het verhaal staan en zal het artikel gewoon publiceren in hun zomernummer.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kate Middleton  I  prins William  I  Kensington Palace  I  prinses Diana  I  shownieuws