Dinsdag 2 Juni 2020 - 14:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zeer belangrijke oproep over griepvaccin met oog op tweede coronapiek

Zeer belangrijke oproep over griepvaccin met oog op tweede coronapiek

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) doet een speciale oproep voor mensen in risicogroepen en gezondheidswerkers om zich dit jaar zeker te laten vaccineren tegen de seizoensgriep. In deze coronatijden kan zo de druk op de ziekenhuizen en huisartsen verlicht worden in de winter.

Personen met een risico op complicaties, zoals zwangere vrouwen, chronisch zieken ouder dan 6 maanden, 65-plussers, personen die verblijven in een instelling en kinderen ouder dan 6 maanden onder langdurige aspirinetherapie zouden zich moeten laten inenten met een griepvaccin.

Ook personen werkzaam in de gezondheidssector en personen die onder hetzelfde dak wonen als risicopatiënten of kinderen jonger dan 6 maanden behoren tot die groep. De Hoge Gezondheidsraad adviseert ook om alle personen tussen 50 en 65 jaar om een griepvaccin te laten plaatsen.

Bezetting ziekenhuisbedden

"Dit jaar wil de HGR meer dan ooit aanbevelen dat mensen van categorie A gevaccineerd worden om zichzelf te beschermen. Ook de bezetting van ziekenhuisbedden kan mogelijk verminderd worden door griepvaccinatie van risicopersonen, mocht het griepseizoen samenvallen met een piek in Covid-19”, klinkt het in een persbericht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Griepvaccin  I  coronavirus