Dinsdag 2 Juni 2020 - 20:06   I   door Redactie

Anderlecht schuift Verschueren opzij, bestuur maakt 70 miljoen vrij

Anderlecht schuift Verschueren opzij, bestuur maakt 70 miljoen vrij

De raad van bestuur bij RSC Anderlecht heeft zijn effect niet gemist. Wouter Vandenhaute werd geaccepteerd als nieuwe voorzitter, terwijl Michael Verschueren een stap opzij moet zetten. Tevens maakt het bestuur ook 70 miljoen euro vrij.

Anderlecht laat op zijn officiële webstek weten dat de raad van bestuur zich unaniem achter het plan 'RSCA 20-25' heeft geschaard. "Het plan ‘RSCA 20-25’ houdt in grote mate rekening met de impact van Corona en daarom hebben de bestuursleden van RSCA beslist om 70 miljoen eur ter beschikking te stellen van de club", klinkt het.

"50 miljoen moet komen van een herschikking van de schuld, 20 miljoen via vers kapitaal. Daarvoor hebben de huidige aandeelhouders en het duo Kompany-Vandenhaute zich samen geëngageerd. Net als vele andere clubs in de rest van Europa wil RSC Anderlecht ervoor zorgen dat de club op die manier ongeschonden uit de Corona crisis kan komen", verduidelijkt Anderlecht.

Verschueren zet stap opzij

Anderlecht laat ook weten dat Wouter Vandenhaute unaniem wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter. Michael Verschueren zet dan weer een stap opzij. Hij wordt opnieuw bestuurder en zal daarom uit het management stappen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal