Charles Michel haalt vernietigend uit naar N-VA Politiek
Politiek

Charles Michel haalt vernietigend uit naar N-VA

Charles Michel haalt vernietigend uit naar N-VA

Premier Charles Michel (MR) is niet van plan om zich te laten "intimideren door de chantage van N-VA in verband met de stemming". Volgens Michel laat N-VA zijn goedkeuring afhangen van ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel de confederale vlucht vooruit. "In beide gevallen zijn die voorwaarden onaanvaardbaar", aldus premier Michel tegenover Belga.

Om de begroting goedgekeurd te krijgen, rekende Michel in eerste instantie op de N-VA omdat die partij die begroting mee onderhandeld heeft. N-VA zou naar verluidt eisen dat het moeilijke dossier over het dalend maken van de werkloosheidsuitkeringen wordt doorgevoerd. Verder heeft de N-VA ook eisen rond het VN Migratiepact en het behoud van de afgesproken begrotingstekst zonder bijkomende belastingen. N-VA wil ook de grondwet voor herziening vatbaar verklaren zodat de weg open ligt naar een nieuwe staatshervorming.

Michel heeft die voorstellen nu afgeschoten. De deur is meteen dicht. "Dit is de deur dichtgooien", analyseert Wetstraatjournalist Johny Vansevenant op VRT NWS. "Dit betekent niet langer onderhandelen met de N-VA. Je hoort bij de partijen van de minderheids­regering dat de voorwaarden van de N-VA heel erg zwaar vielen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws