Woensdag 3 Juni 2020 - 08:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Wekelijks met 10 mensen afspreken en vanaf 1 juli weer naar bioscoop'

'Wekelijks met 10 mensen afspreken en vanaf 1 juli weer naar bioscoop'

Vandaag komt de Nationale Veiligheidsraad samen. Het Laatste Nieuws weet al een aantal zaken die beslist zullen worden. Zo ligt er een voorstel op tafel om de sociale contacten uit te breiden tot tien personen.

We zouden naast onze gezinsbubbel wekelijks met tien personen mogen afspreken. Zo zullen mensen minder hartverscheurende keuzes moeten maken over wie ze al dan niet kunnen en mogen zien.

Er is ook nieuws over de trouwfeesten. Wellicht mag er een feest gegeven worden voor maximum 30 personen, met de nodige afstandsregels. Als alles goed blijft gaan, kan dat uitgebreid worden naar 50 personen. Dancings zullen de deuren gesloten moeten houden tot 1 september.

Bioscoop

Vanaf 1 juli zouden er ook weer voorstellingen mogen gehouden worden, zowel binnen als buiten. Er zouden dan maximaal 100 aanwezige personen mogen zijn, die ver genoeg uit elkaar zitten. Dat geldt ook voor de bioscoop. Dat zijn voorstellen die op tafel liggen. Vanaf 9 uur komt de Veiligheidsraad samen. De persconferentie zou ergens in de namiddag zijn.

Wat is jouw mening?