-->

Alexander De Croo heeft goed nieuws: "Vanaf 8 juni mag, behalve een aantal zaken, alles open"

Alexander De Croo heeft goed nieuws:
Woensdag 3 Juni 2020 - 10:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De logica zal omgedraaid worden. De Nationale Veiligheidsraad gaat nu communiceren over wat niet mag in plaats van wat wel mag. Dit omdat er steeds meer zal mogen, zo zegt vice-premier Alexander De Croo (Open VLD) in De Ochtend.

"Eigenlijk komen we in een andere fase: tot nu toe probeerden we vast te leggen wat wel mocht, en de rest mocht niet. Ik denk dat we nu op een punt zitten waarop je die logica kunt omkeren. Dat wil zeggen: als je de algemene regels van sociale afstand, handhygiëne en mondmaskers volgt, mag vanaf 8 juni - hopelijk - alles, behalve een aantal zaken. Dat maakt het voor het publiek ook veel logischer", aldus De Croo.

Vakantie

Wat betreft de vakanties zal het vooral zaak zijn wat de andere landen beslissen, zo stelt De Croo. "We hebben het allemaal samen goed gedaan, dus is het logisch dat er een aantal dingen worden versoepeld", zegt De Croo. Hij benadrukt wel dat we voorzichtig moeten blijven. "De belangrijkste boodschap is: we hebben het in eigen handen. We hebben het goed gedaan, laten we dat de komende weken ook zo doen."

TAGS  I  Alexander De Croo