-->

"De tweede coronagolf is al in België"

Woensdag 3 Juni 2020 - 12:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Emmanuel André staat aan het hoofd van het Testing & Tracing-comité. Het opsporen van contacten en mensen in quarantaine plaatsen moet ervoor zorgen dat we niet in een nieuwe lockdown hoeven te gaan.

"Men spreekt vaak over een tweede golf, terwijl de tweede golf er eigenlijk al is", zegt André in een uitgebreid interview met Knack. "Het virus circuleert nog. Dat we het vandaag onder controle hebben, heeft alles te maken met de preventieve maatregelen die we intussen hebben genomen."

André verwijst daarmee naar de contactopsporing, de toegenomen testcapaciteit en de voorzorgsmaatregelen. "De cijfers laten zien dat deze maatregelen goed werken", stelt André. Dat is dus hoopgevend.

App

Bovendien zou er op termijn volgens André ook nog een app kunnen komen. Dat zou dan via Bluetooth gaan. Daarmee wordt meteen aangeduid of je contact hebt gehad met iemand die besmet is. Voor het overige wordt er dan geen privacygevoelige informatie gedeeld. "Het kan perfect werken als aanvulling op het werk van de callcenters", stelt André.

TAGS  I  Emmanuel André  I  coronavirus