Straffe onthulling over Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’: “Deze afspraak tussen hem en de rest van de ploeg bestaat wel degelijk” Buitenland
Buitenland

Straffe onthulling over Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’: “Deze afspraak tussen hem en de rest van de ploeg bestaat wel degelijk”

Straffe onthulling over Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’: “Deze afspraak tussen hem en de rest van de ploeg bestaat wel degelijk”

Dankzij zijn sympathieke verschijning en zijn ongecompliceerde manier van werken, is Jeroen Meus uitgegroeid tot de populairste televisiekok van Vlaanderen. Hij wordt door zowat iedereen aardig gevonden en ontpopte zich tot de chef van het volk.

"Maar dat betekent niet dat hij zich slaafs naar de voorkeuren en gedachten van dat volk plooit”, zegt Kathryn Cops, regisseur van ‘Dagelijkse Kost’ in Humo. “Er bestaat een soort van stilzwijgende afspraak tussen Jeroen en de rest van de ploeg dat we niet toegeven op wat wij belangrijk vinden. Openheid, bijvoorbeeld, en verdraagzaamheid."

Er heerst ook een afkeer van alles wat met racisme te maken heeft. “Als hij een tajine maakt, weigert Jeroen dat nog als een statement te presenteren. ‘Het is 2020’, zegt hij dan. ‘Het zou grotesk zijn om nú nog te moeten uitleggen dat een tajine een verrijking is voor onze cutuur.'"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws