Donderdag 4 Juni 2020 - 22:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vluchtelingen beschadigen afsluitingshekkens en knippen prikkeldraad door aan snelwegparkings: "Er moet ingegrepen worden"

Vluchtelingen beschadigen afsluitingshekkens en knippen prikkeldraad door aan snelwegparkings:

Op meerdere Vlaamse snelwegparkings zijn de afsluitingshekkens beschadigd door transmigranten. Tot drie à vier keer per week knippen vluchtelingen de prikkeldraad door, in de buurt van de snelwegparking in Mannekensvere. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op haar parlementaire vraag.

Vlaams parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) uit Brugge heeft nu een wetsvoorstel klaar om inklimming in vrachtwagens door transmigranten snel strafbaar te maken, zo meldt Focus WTV.

Er moeten op de snelwegparkings weer beveiligingsteams worden ingezet, zo zegt De Vreese. "Nu de coronamaatregelen terug versoepeld worden, moeten er terug meer beveiligingsteams ingezet worden op het terrein. De bestaande raamcontracten voor privé-bewaking lopen binnenkort evenwel af. Helaas heeft minister Peeters nog geen zicht wanneer het raamcontract voor de bewaking van de parkings zal verlengd worden", klinkt het. De Vreese wil dat er snel werk van gemaakt wordt.

TAGS  I  Transmigranten  I  Maaike De Vreese