Vrijdag 5 Juni 2020 - 18:04   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Betoging tegen racisme in Brussel mag doorgaan: Duizenden mensen dicht bij elkaar op straat ondanks coronavirus

Betoging tegen racisme in Brussel mag doorgaan: Duizenden mensen dicht bij elkaar op straat ondanks coronavirus

De stad Brussel laat de betoging op zondag 7 juni op het Poelaertplein aan het Justitiepaleis gewoon plaatsvinden. Dat laat de Brusselse burgemeester Philippe Close weten.

Het wordt een statische manifestatie, met respect voor de maatregelen vanwege het coronavirus. Op het Facebookevenement laten 6.600 mensen weten aanwezig te zullen zijn, nog eens 14.000 mensen zullen tonen interesse in het evenement. Het wordt dan zeer moeilijk om sociale afstand te houden.

Men wil met het protest solidariteit tonen met de Black Lives Matter-beweging in Amerika en de door politiegeweld overleden George Floyd eren. Premier Sophie Wilmès raadde zo'n manifestatie eerder al af. "Ik weet dat sommigen in België zich willen mobiliseren als reactie op de gebeurtenissen in de VS. Maar Belgen die willen betogen moeten ook rekening houden met de gevolgen op de verspreiding van de corona-epidemie", zei ze.

Alternatief

"Ik hoop dat men een alternatief zal kunnen vinden voor die betoging, die in strijd zou zijn met de maatregelen die we hebben genomen om de bevolking te beschermen, niet om haar te muilkorven of het zwijgen op te leggen. We moeten trouwens ook respect hebben voor de situatie van het zorgpersoneel en vermijden dat zij opnieuw overspoeld worden", benadrukt Wilmès.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brussel  I  coronavirus