België zakt volledig door het ijs in coronacrisis: hoogste dodental, grootste economische gevolgen,... Politiek
Politiek

België zakt volledig door het ijs in coronacrisis: hoogste dodental, grootste economische gevolgen,...

België zakt volledig door het ijs in coronacrisis: hoogste dodental, grootste economische gevolgen,...

Een artikel van Het Laatste Nieuws van zaterdag gaat viraal op de sociale media. België blijkt het in de strijd tegen het coronavirus helemaal niet goed gedaan te hebben. Journalist Jeroen Bossaert zocht het uit.

België wordt vergeleken met landen als Zweden, Nederland en Oostenrijk. Ons land blijkt de meeste doden te hebben, we kwamen het laatst uit de lockdown én de economische gevolgen zijn bij ons het grootst. We doen het op zeer veel vlakken dus gewoon slecht. Uit het artikel blijkt ook dat onze regering niet meer steun krijgt door deze coronacrisis, in Nederland, Oostenrijk en Zweden bijvoorbeeld wél.

Opmerkelijk is dat viroloog Marc Van Ranst eerder nog zei dat in ons land ook doden worden geteld die niet aan Covid-19 werden bezweken. Toch blijkt uit de cijfers van oversterfte dat we daarin ook helemaal bovenaan staan. Er werd dus wel degelijk zeer realistisch geteld, zoals Steven Van Gucht al eerder liet weten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws