Marc Van Ranst waarschuwt: "Een tweede golf bij zo'n epidemie hebben we nog nooit onder controle gekregen" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst waarschuwt: "Een tweede golf bij zo'n epidemie hebben we nog nooit onder controle gekregen"

Marc Van Ranst waarschuwt: "Een tweede golf bij zo'n epidemie hebben we nog nooit onder controle gekregen"

Marc Van Ranst benadrukt dat het niet zeker is dat we zelfs maar klaar kunnen zijn voor een tweede golf van het coronavirus. Bij dezelfde soort epidemieën is dat nog nooit gelukt, zo vertelt hij in een lang gesprek met De Morgen.

"Laat me eerst zeggen dat een tweede golf niet noodzakelijk is. Wanneer die er wel zou komen, is moeilijk te voorspellen. Wel zien we in de tweede helft van september alle respiratoire virussen terugkeren", legt Van Ranst uit.

"Kinderen gaan weer naar school, het wordt weer kouder. Van ons wordt nu verwacht die tweede golf onder controle te krijgen: dat zijn extreem hoge verwachtingen. Dat is nog nooit gelukt met een respiratoire epidemie", zo zegt de viroloog.

Nieuwe lockdown

Van Ranst beseft dat de kans klein is dat er dan een nieuwe lockdown komt zoals we die in de voorbije maanden gekend hebben. "Een totale lockdown krijg je niet meer verkocht. Alles hangt af van de ernst van de situatie. Tegelijk hebben we veel meer kennis, bedrijven zijn beter voorbereid", weet hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws