Zondag 7 Juni 2020 - 16:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Herman Goossens dient Marc Van Ranst van antwoord: "Het klopt gewoon niet wat hij zegt"

Herman Goossens dient Marc Van Ranst van antwoord:

Dat er spanning in de lucht hangt tussen viroloog Marc Van Ranst en epidemioloog Herman Goossens was al langer bekend. Na een interview met Van Ranst in De Morgen reageert Goossens nu op Twitter.

Marc Van Ranst zei: "Deze crisis heeft Herman Goossens echt een groot probleem veroorzaakt. Plots, bij het prille begin van de crisis, zei hij: ‘Iedereen zou zich moeten laten screenen’. What the fuck? Op dat moment dreigde er een groot reagentiatekort. Hier in ons lab deden wij de testen, maar dat was selectief: enkel mensen met symptomen. Dat waren er 60 à 70 per dag. Na de oproep van Herman waren dat er ineens 600, bam! "

Goossens reageerde op Twitter: "Beste Marc Van Ranst, ik wil niet reageren op persoonlijke verwijten in jouw interview met De Morgen, enkel op feiten die je vermeldt. Op het moment van mijn oproep om meer te testen had ik voldoende reagentia besteld voor meer dan 5.000 tests. Ik was eind januari met bestellingen van reagentia begonnen, zoals in Duitsland. Wat je zegt is dus niet juist. Dank voor jouw enorme inzet. Oprecht veel respect hiervoor."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  Herman Goossens