Marc Van Ranst haalt zwaar uit na betoging in Brussel: "Het virus is vandaag met zekerheid doorgegeven in de menigte" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst haalt zwaar uit na betoging in Brussel: "Het virus is vandaag met zekerheid doorgegeven in de menigte"

Marc Van Ranst haalt zwaar uit na betoging in Brussel: "Het virus is vandaag met zekerheid doorgegeven in de menigte"

Er waren in Brussel 10.000 betogers om te manifesteren tegen racisme. De sociale afstand kon daarbij niet gerespecteerd worden. Marc Van Ranst haalt fors uit.

"Als de betoging zes maanden geleden had plaatsgevonden stond ik waarschijnlijk tussen de menigte,” zegt Van Ranst aan BRUZZ. “Maar als viroloog vind ik zo’n betoging gevaarlijk. Ik kan met zekerheid stellen dat het virus vandaag in die menigte is doorgegeven."

“Twee maanden geleden zou dit levensgevaarlijk geweest”, vervolgt Van Ranst. “Nu zijn de gevolgen ervan hopelijk beperkt. Het is jammer om te zien dat de betoging in Gent wel lukte met het toepassen van social distancing, en niet in Brussel.”

“Een groter probleem is misschien hoe deze manifestatie overkomt bij de mensen thuis,” klinkt het nog bij de viroloog. “Hoe leg je deze manifestatie uit aan iemand die thuis een barbecue wil houden voor vijftien man, maar het niet mag?”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws