Maandag 8 Juni 2020 - 07:00   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

"Op een ogenblik dat koppels hun vrienden niet kunnen uitnodigen voor hun trouwfeest, is dit compleet onaanvaardbaar"

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert is geschrokken van de betoging in Brussel. Er waren 10.000 mensen om te betogen tegen racisme. Zo'n grote bijeenkomst in tijden van het coronavirus is eigenlijk uit den boze. Ook andere politiekers keuren de betoging af.

"Racisme hield me deze week meer bezig dan me lief was. Het motief is dus mooi, maar de uitvoering waanzinnig", aldus Lachaert op de sociale media. "Op een ogenblik dat koppels hun vrienden niet kunnen uitnodigen voor een trouwfeest, sporten nog maar beperkt kan, is een massamanifestatie compleet onaanvaardbaar!"

"Laten we creatieve manier zoeken om strijd tegen racisme te voeren tijdens Corona", zegt SP.A-voorzitter Conner Rousseau. "Met 10.000 samenkomen is gevaarlijk voor onze gezondheid. En weinig respectvol voor al zij die de regels al maanden volgen. Corona mag geen obstakel zijn om racisme uit te roeien."

Echt gevaarlijk

"Te dicht bij elkaar.. crowding is zeer nefast voor de verspreiding van het virus", aldus Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). "Ongeacht de goede reden voor de manifestatie is dit echt gevaarlijk en kan het mensenlevens bedreigen. Zorg voor elkaar aub."

Eenzelfde geluid valt te horen bij CD&V-voorzitter Joachim Coens: "Massabetogingen in Coronatijd, onbegrijpelijk. Dit geweld, een regelrechte schande!"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Egbert Lachaert  I  coronavirus  I  betoging  I  Brussel