Onrust ontstaan bij verschillende winkels van Colruyt Royalty
Royalty

Onrust ontstaan bij verschillende winkels van Colruyt

Onrust ontstaan bij verschillende winkels van Colruyt

Het personeel van Colruyt is ontevreden. Aanleiding van die onvrede is de communicatie rond de maatregelen om het coronavirus in te dijken.

De socialistische bediendevakbond BBTK en de christelijke bediendebond CNE halen met een pamflet uit naar de directie van Colruyt. “Jullie werkgever vindt zijn portefeuille belangrijker dan jullie veiligheid!”, klinkt het. Zo werd vorige week een mail rondgestuurd waarin werd aangekondigd dat Colruyt de verplichting voor klanten zou opheffen om alleen te komen winkelen. “Onvoorstelbaar”, vindt federaal BBTK-secretaris Jan De Weghe bij Belga. “Colruyt waant zich boven de wet.”

Het bedrijf bevestigt dat zo'n mail werd rondgestuurd. “We wilden anticiperen op aangekondigde wetgeving. Maar onverwacht is die versoepeling er toch niet gekomen. In een volgende mail aan het personeel wordt dat rechtgezet. We wilden juist intern goed communiceren en vermijden dat onze werknemers zaken eerst in de krant moeten lezen”, legt woordvoerster Hanne Poppe uit.

“Het gaat dus zeker niet over het naast zich neerleggen van een verplichting”, vervolgt ze. “Zelfs al was het ministerieel besluit aangepast geweest, dan nog hadden we opgeroepen aan de mensen om alleen te blijven komen winkelen.”

Daarnaast vinden de bonden dat er onduidelijkheid is rond de mondmaskers. Aanvankelijk moest het personeel geen masker dragen en nu is dat verplicht. Dit gebeurde zonder onverleg met de vakbonden. De vakbonden sluiten niet uit dat er spontane acties zullen plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws