Hoge temperaturen, maar opgepast voor fikse regen- en onweersbuien: Dit weer staat ons de komende dagen te wachten Royalty
Royalty

Hoge temperaturen, maar opgepast voor fikse regen- en onweersbuien: Dit weer staat ons de komende dagen te wachten

Hoge temperaturen, maar opgepast voor fikse regen- en onweersbuien: Dit weer staat ons de komende dagen te wachten

Vandaag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en blijft het op een lokaal buitje na droog. De kans op een bui is het grootst in de Ardennen. Ook aan zee kunnen er in de voormiddag nog enkele buitjes vallen. In de namiddag wordt het er zonnig. De maxima variëren van 15 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 18 of lokaal 19 graden in de Kempen. De wind is overwegend matig uit noordelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht wordt het droog met brede opklaringen in het westen van het land en vaak nog veel bewolking in het centrum en het oosten van het land. In het uiterste zuidoosten van het land is er 's avonds nog een bui mogelijk. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. De matige noordelijke wind wordt in de loop van de nacht op de meeste plaatsen zwak en veranderlijk. Aan zee is de wind eerst matig uit noordoost, later wordt hij zwak en veranderlijk.

Woensdag begint de dag overal droog met zon in het westen en een wisselende bewolking in het oosten. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking. In het oosten van het land groeien deze stapelwolken uit tot buien die gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en wordt later soms matig uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen.

Donderdag wordt het zachter maar ook onstabiel. Het wordt dan wisselend bewolkt met enkele fiske regen- of onweersbuien. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Aan zee waait er een strakke noordoostelijke wind.

Op vrijdag bereikt een warme luchtmassa ons land. In de loop van de dag maken de brede opklaringen plaats voor stapelwolken. Op het einde van de dag neemt de kans op (onweers)buien toe langsheen de Franse grens. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden bij een matige wind uit oost tot zuidoost.

Onweersbuien blijven mogelijk

Zaterdag blijft het warm en onstabiel. De temperatuur kan nog steeds oplopen tot 25 graden, maar zowel opklaringen, wolkenperiodes als eventueel onweersbuien blijven mogelijk. Zondag zijn er vooral nog in het noordoosten van het land regen- of onweersbuien mogelijk. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. Maandag zou het overwegend droog worden en is er vooral in de Ardennen nog een bui mogelijk. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws