Maandag 25 Februari 2019 - 12:00   I   door Redactie

Nieuwe onthullingen leggen bom onder Belgisch voetbal, degradatie voor Genk?

Het onderzoek Propere Handen hangt als een zwaard van Damocles boven de Jupiler Pro League. Spijtoptant Dejan Veljkovic bekende de voorbije weken en maanden tal van misdrijven van prominenten uit de Belgische voetbalwereld en bij KRC Genk hebben ze mogelijk een groot probleem.

Nieuwe onthullingen leggen bom onder Belgisch voetbal, degradatie voor Genk?

"Bovenop de Pozuelo-affaire is er van de week ook wat uitgelekt over de constructies waarmee Peter Maes destijds als trainer van Genk betaald werd. Dat is toch een klap, denk ik, voor het imago van de club", steekt Peter Vandenbempt bij Sporza van wal. "Het is te hopen voor Genk, dat Veljkovic die hele constructie zonder medeweten van de bestuurders van Genk heeft opgezet. Dat heeft de club ook zo officieel gecommuniceerd."

"En dat ze dan toch maar scoutingsverslagen hebben van specifieke spelers, geleverd door die louche bedrijven die dan facturen hebben gestuurd naar Veljkovic en waarvan het gerecht blijkbaar heeft aangetoond dat er nooit voetbalactiviteiten geweest zijn. Mensen vragen zich af of dat allemaal zomaar kan gebeuren zonder dat de club daarvan op de hoogte is. Dat is moeilijk te geloven. En dan zit de club natuurlijk wel met een groot probleem", voegt Vandenbempt er nog aan toe.

Bom

Als blijkt dat Genk op de hoogte was van de activiteiten van Veljkovic, dreigt het straks naast zijn licentie te grijpen. In dat geval zou de huidige leider uit de Belgische hoogste klasse verplicht moeten degraderen. Deze nieuwe onthullingen leggen een bom onder het Belgisch voetbal en onder de club uit Genk.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal