Zeer ernstige waarschuwing voor tweede golf: "In dat geval krijgen we een groepssterfte" Royalty
Royalty

Zeer ernstige waarschuwing voor tweede golf: "In dat geval krijgen we een groepssterfte"

Zeer ernstige waarschuwing voor tweede golf: "In dat geval krijgen we een groepssterfte"

Ingenieur Lize Raes ontwikkelde samen met haar broer een wiskundig model waarmee België de curve van het coronavirus probeert te voorspellen. Zij waarschuwt voor de tweede golf in Het Laatste Nieuws.

Raes heeft een grote bekommernis over die tweede golf. "Dat de curves niet snel genoeg omhooggaan om drama te veroorzaken. Ik ben soms bang voor wat de politici gaan zeggen bij traag stijgende curves. 'Maak u niet te veel zorgen, want we moeten het coronavirus toch allemaal krijgen'? Dat is héél gevaarlijk", waarschuwt Raes.

"De experten van de GEES beseffen dat kiezen om zoveel mogelijk mensen te laten besmetten en zo groepsimmuniteit op te bouwen, geen optie is. Maar ik heb soms de indruk dat de bevolking en de Veiligheidsraad dat niét beseffen. Groepsimmuniteit klinkt mooi, maar dan gaat 1% van de mensen dood. Ik noem dat gewoon groepssterfte", aldus Raes.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws