Komt Megan D'Haen (20) over vier jaar al opnieuw vrij na moord op Chelsea (2)? Jef Vermassen schept duidelijkheid Royalty
Royalty

Komt Megan D'Haen (20) over vier jaar al opnieuw vrij na moord op Chelsea (2)? Jef Vermassen schept duidelijkheid

Komt Megan D'Haen (20) over vier jaar al opnieuw vrij na moord op Chelsea (2)? Jef Vermassen schept duidelijkheid

Megan D’Haen (20) is veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar nadat ze de 2-jarige Chelsea in bad verdronk. Chelsea was het kind van haar vriend. De jury hield rekening met de ernst van de feiten, maar ook met de moeilijke jeugd van Megan en haar jonge leeftijd. Omdat Megan al twee jaar in voorhechtenis zit en na een derde van haar straf kan vrijkomen, zou ze in principe al over vier jaar weer op vrije voeten kunnen zijn.

Strafpleiter Jef Vermassen, die niet bij deze zaak betrokken was, benadrukt dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn. "Temeer omdat veel mensen niet op één derde van hun straf buitenkomen. Het hangt ook van hun gedrag af, ze moeten met heel veel dingen in orde zijn", zegt Vermassen in VTM NIEUWS.

Vermassen kreeg van Dany Verstraeten ook de vraag of internering beter was geweest. “Internering is een oplossing als het echt gaat over iemand die geestesziek is”, aldus de advocaat. “Want bij internering kan het zijn dat je tot je laatste dag in de gevangenis zit of – als je geluk hebt - in een speciale instelling waar die mensen toch behandeld worden en therapie krijgen. Je weet dan niet wanneer het eindigt.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws