Het normale leven is heel ver weg: "Er komt een punt waarop we zeggen: we kunnen niet verder meer versoepelen" Royalty
Royalty

Het normale leven is heel ver weg: "Er komt een punt waarop we zeggen: we kunnen niet verder meer versoepelen"

Het normale leven is heel ver weg: "Er komt een punt waarop we zeggen: we kunnen niet verder meer versoepelen"

In de Europese landen wordt de roep om de coronamaatregelen nog verder te versoepelen steeds luider. De Nederlander Jacco Wallinga, expert bij onze noorderburen, waarschuwt de bevolking. Mogelijk kunnen we niet verder versoepelen.

"Ik kan me voorstellen dat je met behulp van een app bronnen- en contactonderzoek kan doen bij grote evenementen. Als die app er niet is, wordt het moeilijker. Zoiets heb je echt nodig om de verspreiding van deze ziekte bij evenementen te kunnen beteugelen. Daarom staat die versoepeling helemaal achteraan", zegt Wallinga.

"Op een gegeven moment kom je in een situatie dat je zegt: verder versoepelen zou niet kunnen. Het R-getal is dan 1 of hoger, het bronnen- en contactonderzoek is zo optimaal als het kan zijn, en misschien is er een app, maar dan zit er niet meer rek in dan dat."

"Dat kan niet"

Op een bepaald moment zal er gezegd worden dat we zo moeten voortleven tot er een werkend vaccin is. "Zo'n punt is er gewoon. Waar dat precies ligt moeten we stapje voor stapje proberen. Zodra het ijs gaat kraken moet je een stap terugdoen. Maar dat is de tactiek. Je kunt niet zeggen: uiteindelijk komen we in een situatie waarin alles weer kan. Daarvan weet je, dat kan niet. "

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws