Viroloog Steven Van Gucht maakt zich zorgen: "Wat ik nu in ons land zie, doet me vrezen" Royalty
Royalty

Viroloog Steven Van Gucht maakt zich zorgen: "Wat ik nu in ons land zie, doet me vrezen"

Viroloog Steven Van Gucht maakt zich zorgen: "Wat ik nu in ons land zie, doet me vrezen"

De virologen maken zich zorgen. Er zitten soms jongeren met meer dan tien aan een tafel op café. De afstand wordt in de horeca niet altijd gerespecteerd. Pierre Van Damme liet gisteren weten dat hij "zijn hart vasthoudt" bij het zien van de beelden.

Viroloog Steven Van Gucht kan niet anders dan Van Damme bij te treden in Terzake. "Ik heb beelden gezien van waarbij ik dacht: 'Die zitten toch wel met heel veel aan een tafel'. Wanneer er een paar pintjes achterover worden geslagen, gaat het er ook al wat losser aan toe. Dan verliest men ook de perceptie van risico. Om eerlijk te zijn ben ik er ook wel een beetje voor bevreesd", geeft Van Gucht toe.

Van Gucht waarschuwt de bevolking opnieuw. "Mensen moeten er echt voorzichtig mee blijven omgaan. Het virus is niet verdwenen. Het heeft niet veel nodig om terug uit te breken. Er zijn voorbeelden in China bijvoorbeeld. Dat zijn zaken waar wij ons ook aan kunnen verwachten in de komende weken en maanden. Als dat beperkt blijft bij zo'n één uitbraak zoals nu in Peking is dat niet erg. We spreken dan van een cluster. Wanneer dat over een groter gebied en een langere periode gaat zijn, dan is dat een zogenaamde golf."

Populair

Laatste nieuws