José De Cauwer ziet groot probleem voor Mathieu van der Poel op de weg: Sport
Sport

José De Cauwer ziet groot probleem voor Mathieu van der Poel op de weg:

José De Cauwer ziet groot probleem voor Mathieu van der Poel op de weg:

Het is uitkijken naar de prestaties van veldrijders Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in de voorjaarsklassiekers. Al ziet José De Cauwer wel een valkuil voor Van der Poel.

"Twee supertalenten, daar zijn we het over eens", zegt De Cauwer over Van Aert en Van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Dit voorjaar wordt voor Wout belangrijker dan voor Mathieu. Hij heeft zijn cross-seizoen nóg meer afgeroomd, is nóg minder fulltime veldrijder geworden dan zijn ­grote rivaal, die er ook het ­mountainbiken bijneemt. En: hij reed al eens een halve ­klassieke lente in 2018. Dat maakt dat hij nu al aan ­bevestigen toe is. Gek, eigenlijk, hoe ongelooflijk snel het gaat. Wat vorig jaar nog puur een ­‘probeersel’ was, is plots al ­meteen ‘van moeten’."

Te zwakke ploeg

“Dat hij geen mal figuur slaat in die ­wedstrijden, weten we. Altijd en overal de finale rijden — daarom nog niet per se winnen — is de volgende logische stap. (lacht) In feite hebben we toch weinig ­medelijden met die ‘sjarels’, hé. Het zou me verrassen mocht ook Mathieu al niet een keer ergens schitteren. Ook al vrees ik dat hij dat ‘op de rug’ van andere teams zal moeten doen. Want ik zie zijn eigen ploeg Corendon-Circus niet bij machte de koers te controleren.”

Populair

Laatste nieuws