Maandag 17 December 2018 - 20:03   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

UCI grijpt wellicht in na klachten van Van der Poel over Van Aert

UCI grijpt wellicht in na klachten van Van der Poel over Van Aert

Mathieu van der Poel en andere veldrijders storen zich aan Wout Van Aert. De reden? Hij wil na de koers eerst altijd zich even losrijden, waardoor alles vertraagd wordt. Terwijl de andere renners al aan het podium staan te wachten, komt Van Aert een stukje later.

"De reglementen stellen dat een veldrijder bij een top drie-eindnotering ten laatste tien minuten na de aankomst van de laatste renner op het podium moet verschijnen”, zegt UCI-commissaris Philippe Mariën tegenover HLN.

Van Aert heeft in principe dus een dik kwartier om los te fietsen. “Die tijd is natuurlijk een beetje afhankelijk van het parcours en van de achterstand die de laatst, uitrijdende renner op de podiumrenners heeft. Maatregelen zijn nog niet nodig geweest, want voorlopig is er vanwege de organisatoren nog geen klacht binnengekomen over het losfietsen van Van Aert. Nu lees ik in de kranten dat de renners er wél aanstoot aan geven.” Zo lijkt het erop dat er bij de volgende koers een chronometer zal zijn om de tijd van Van Aert op te meten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Mathieu Van der Poel  I  sport