-->

Loonakkoord wordt afgeschoten: "Dit was niet de afspraak"

Loonakkoord wordt afgeschoten:
Dinsdag 26 Februari 2019 - 10:31   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er komen veel reacties binnen op het loonakkoord tussen vakbonden en werkgevers. Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is niet helemaal tevreden.

Op Twitter toont Rutten zich niet tevreden over de afspraken rond het brugpensioen. "Door dat opnieuw te versoepelen, kopen de sociale partners een stukje verantwoordelijkheid af. Dat was niet de afspraak. Zeker bij een krappe arbeidsmarkt schrijf je mensen niet af op 58 jaar", klinkt het.

Rutten wordt bijgetreden door haar partijcollega Egbert Lachaert. “De SWT-leeftijd bij herstructureringen opnieuw verlagen naar 58 jaar gaat in tegen alle beloftes van Kris Peeters en de afspraken in de arbeidsdeal. Dat is onaanvaardbaar”, schrijft het Kamerlid op Twitter.

Volgens Peter De Roover, voorzitter van de N-VA-fractie in de kamer, gaat dit in tegen het beleid van de regering Michel I. “Ik neem aan dat de ontslagnemende regering Michel II hier dwars gaat liggen en niet in lopende zaken - zonder meerderheid in het parlement - het beleid terugschroeft.”

TAGS  I  Gwendolyn Rutten  I  Peter De Roover